Kontynuujemy nasze RP

Ogłoszenie

Drużyna EnklawyDrużyna GwiazdDrużyna CieniaDrużyna ZjednoczeniaDrużyna CrayonaDrużyna MieczaDrużyna SmokówDrużyna PiekłaDrużyna ReyneraDrużyna Czarnych Rycerzy
24 PKT 14 PKT 9 PKT 26 PKT 27 PKT 27 PKT 23 PKT 29 PKT 28 PKT 31 PKT
Arcade
Kadif
Seikon
Czarnobrody
Karlon
Shooter
Karlen
Zajla
Asala
Zerkon
Ben
Haydono
Shokken
Rey
Dantru
Shenkoku
Themo
Adarnos
Milva
Bocross
Torq
Sentendo
Makai
Crayon
Trevor
Tresthul
Herakos
Pinter
Xaxan
Yisaku
Quenn Sin
Deslok
Shinx
Retto
Whyto
Skarlet
Sharet
Gradon
Vilgor
Sansara
Gotronk
Postać
Mara
Reyner
Marelar
Holios
Para
Dox
Garoku
Alucard
Ermac
Yahiko
Phoenix

#61 2013-08-18 12:10:09

BOOyaki

Użytkownik

Punktów :   

Re: RP #2

<Inkwizytor schował Bastion do pochwy, spojrzał się na postacie przy tronie>

BOOyaki: Czy ja co? Czy ja żyję? Pewnie miałeś cichą nadzieję, by mnie więcej nie ujrzeć. Ale uwierz mi... <poprawił włosy> ... nasz świat nie jest taki zły. Wiesz, podejrzewałem, iż to nie ty. Jesteś znacznie inny, ty nie odkrył byś się tak przede mną... Co teraz zrobisz?

<BOO wie, że gdyby Crayonowi coś się odwidziało, to ma małe szanse z nim i jego uczniami>

#62 2013-08-18 12:19:22

Crayon

Poczuj mój ból

20575593
Call me!
Punktów :   

(W ZAKONIE MIECZY OGNIA)
Crayon: Przez wiele lat próbowałem Cię odszukać. Myślałem, że zginąłeś... <strzelając palcami>
Co zrobię? Wrócę skąd przyszedłem. Jednak, chciałbym Ci złożyć propozycję. Na pewno Isen mówił już jakie ma plany, jaki zamiary co do przyszłości. To mój plan, a Ty mi możesz w nim pomóc, bo w końcu wiele ze mną przeszedłeś i wiesz, że jestem zdolny do tego. Wiesz, że nie rzucam słów na wiatr...
Oxa: Po tylu latach się spotykamy, BOOyaki... Jak wtedy, w Khorinis...
Crayon: <odwracając się do Isena> Masz to?
Isen: Tak mistrzu <wyciągając rękę i podając dwie dziwne kule>
Crayon: Dobrze się spisałeś, a wracając do Ciebie, BOOyaki - jak z moją propozycją?

Ostatnio edytowany przez Crayon (2013-08-18 12:21:40)

#63 2013-08-18 12:52:03

BOOyaki

Użytkownik

Punktów :   

BOOyaki: Wiecie...

<BOO spojrzał się wpierw na Isena, po czym przerzucił wzrok na Oxę, na której zawiesił oczy dłużej>

BOOyaki: Nie mam tutaj nic do stracenia.

<Inkwizytor podszedł do tronu, przerzucając wzrok na Crayona>

BOOyaki: Co miałbym zrobić?

#64 2013-08-18 12:55:47

Crayon

Poczuj mój ból

20575593
Call me!
Punktów :   

(W ZAKONIE MIECZY OGNIA)
Crayon: Zdobędziesz resztę części mocy, a następnie przygotujemy się do wojny. Isen będzie mi potrzebny do stworzenia armii. W razie czego, Oxa pójdzie z Tobą. Oczywiście, jak się zgodzisz na moją propozycję...

#65 2013-08-18 13:09:18

BOOyaki

Użytkownik

Punktów :   

<BOO uśmiechnął się lekko, spojrzał się na drzwi wyjściowe z sali>

BOOyaki: Dobrze. Zgadzam się, pomogę wam. W końcu... Jesteśmy przyjaciółmi, nie? Powiesz mi tylko, gdzie tego szukać.

#66 2013-08-18 13:15:21

Crayon

Poczuj mój ból

20575593
Call me!
Punktów :   

(W ZAKONIE MIECZY OGNIA)
Crayon: <wyciąga rękę z rzeczami na dłoni: lista celi, zwoje przywołania, krótki pręt> Na liscie masz trzy cele, zwój przywołania może Ci się przydać - działa w obie strony, a pręt przysłuży Ci się do komunikowania się ze mną. To powinno Ci wystarczyć.

#67 2013-08-18 13:24:42

BOOyaki

Użytkownik

Punktów :   

<BOOyaki odbiera rzeczy i od razu czyta listę>

BOOyaki: Jasne... No to idę, nie ma co zwlekać. Niebawem się odezwę.

<Inkwizytor powolnym chodem ruszył ku wyjściu z komnaty>

#68 2013-08-18 13:39:20

Crayon

Poczuj mój ból

20575593
Call me!
Punktów :   

(W ZAKONIE MIECZY OGNIA)
Crayon: Powodzenia <znikając wraz z Oxą i Isenem, a powietrze zrobiło się od razu luźniejsze>
(W KRYJÓWCE)
Crayon: Isen, przygotuj się. Będziemy próbować go ujarzmić...

#69 2013-08-18 13:51:00

TheMo

Administrator

Punktów :   

W pokoju unosiły się: szklanka, talerz, książka i Themo. Łowca opanował już trochę mocy duchowej.
Hakkuin: Potrafisz już widzieć duszą. Potrafisz już wyczuwać energię innych. Zajrzyj do najbliższej wioski. Tak, wiem, że jest oddalona o trzy mile. Jeśli to opanujesz będziesz mógł zajrzeć nawet na drugi koniec kontynentu.
Themo skupił się. Przedmioty opadły na ziemię. Po chwili widział w swoim umyśle bazar i będących na nim ludzi. Widział wszystko przyćmione, ale w miarę wyraźnie. Nie mógł rozróżnić twarzy, ale rozróżniał ich energie duchowe. Postanowił przenieść się dalej. Zaczął wyczuwać wielką energię. Przerwał medytację, wybiegł na zewnątrz i wsiadł na gryfa nie słuchając już uwag mistrza. Zmierzał w kierunku źródła tejże mocy.

#70 2013-08-18 14:20:20

BOOyaki

Użytkownik

Punktów :   

(Standardowo... Pominę podróż.)

<BOO dojeżdża na wybrzeże Angern; wyciągnął wcześniej od jakiegoś wieśniaka informację, gdzie dokładnie leży Zakon Miecza i Tarczy>

BOOyaki: Już tuż, tuż...

<wojownik chwilę jeszcze jechał koniem, gdy nagle ujrzał mury kompleksu zakonnego; zsiadł z wierzchowca i przywiązał go do drzewa>

BOOyaki: To idziemy...

<Inkwizytor skreślił dłonią znak i rozpłynął się w powietrzu, bez problemu przeszedł przez bramę i zobaczył wielki, bogaty budynek, do którego zaraz się udał>

#71 2013-08-18 15:56:43

Xalex02

Moderator

Punktów :   

<Wyzima>

<pałac króla Arxella>

Rycerz: Panie. Pewien wędrowny wojownik mówi, że ma dla ciebie informacje.

Arxell: Wpuścić go.

<do sali wchodzi Vilgor>

Arxell: Co masz mi do przekazania przybyszu?

Vilgor: Przesyłke prioretytową...

<nagle z cienia Vilgora wyłania się Arkos>

Arxell: Co to za sztuczki?!

Arkos: To dla ciebie sztuczka? To popatrz na to...

<nagle za Arkosem pojawia się 5 trumn>

<z jednej z nich coś wyszło jednak tak szybko, że nie do zauważenia>

<nagle przy Arkosie pojawił się Ksinter z zakrwawionym mieczem>

<po chwili wszyscy strażnicy znajdujący się w sali tronowej padli martwi>

Arxell: Co to ma znaczyć do cholery?!

Arkos: Mogę to nazwać niezapowiedzianą wizytą...

#72 2013-08-19 10:44:42

BOOyaki

Użytkownik

Punktów :   

<sala główna Wielkiego Tellana była chroniona przez kilku rosłych strażników; lecz BOOyakiego interesował tylko duży mężczyzna siedzący na bogatym fotelu przy długim stole; Inkwizytor wyjął Bastion i zakradł się za plecy Tellana, uniósł ostrze lekko w górę i ciął z całej siły w kark Mistrza Zakonu; zadając cios, BOO ujawnił się, toteż zaraz okrążyło go sześciu strażników z bronią w rękach>

BOOyaki: Dajcie spokój...

<BOO nachylił się i zerwał z zakrwawionej szyi dziwny amulet, rozbił go rękojeścią i wydobył ze środka to, po co przyszedł>

BOOyaki: Widzę, że niezbyt chcecie odpuścić.

<lewa ręka wojownika przeistoczyła się w krótki szpikulec; BOO uniósł Bastion w górę, sejmitar kierując w dół>

BOOyaki: Czekam.

<pierwszy strażnik rzucił się na Inkwizytora, wykonał krótki wypad, chcąc wbić ostrze miecza w pierś przeciwnika, jednak BOO zwinnie odskoczył przed klingą w lewo, jednocześnie wykonując długie cięcie sejmitarem; ręka strażnika upadła na ziemię, a sam strażnik zaczął wyć w niebogłosy>

BOOyaki: Ktoś jeszcze? Mogę wybić cały Zakon, jeśli chcecie.

<strażnicy opuścili broń, widząc swe nikłe szanse; BOO wyszedł z Zakonu głównym wejściem, bez żadnego problemu i ruszył do swego wierzchowca>

#73 2013-08-19 10:55:53

Xalex02

Moderator

Punktów :   

(NUUUUUUUDAAAAAAAAA! Spodziewałem się jakiejś epickiej walki. Wielki Tellan? Wielkie Gówno)

Arkos: Zostawię cie królu z moimi przyjaciółmi. Mam pewe sprawy do załatwienia.

<powiedziawszy to Arkos wszedł w swój własny cień po czym znikną>

<wierzchowiec BOO>

<nagle z cienia wiechowca wyłonił się Arkos płosząć konia>

Arkos: Witaj BOOyaki. Widzę, że szybko uporałeś się z Wielkim Tellanem (Gównem). To dobrze. Mam mnóstwo czasu by pogadać.

#74 2013-08-19 13:18:27

BOOyaki

Użytkownik

Punktów :   

(Chyba nie sądzisz, że BOO jest na tyle głupi, by walczyć z całym Zakonem? Bo straż Tellana z pewnością by nie patrzyła, jak go frontem biorę. I jeszcze musiałbym przejść przez cały kompleks do jego sali. Samobójstwo i strata czasu.)

<BOO, nieco zirytowany, spogląda na postać przed nim>

BOOyaki: Nie mamy o czym rozmawiać. To po pierwsze. Po drugie: jesteś mi winien dobrego konia. Po trzecie: to, że nim się tak szybko zająłem nie znaczy, że mam ochotę na jakieś rozmowy. Miło by było, gdybyś zawrócił swoją zacną dupę i poganiał za moim koniem.

#75 2013-08-19 13:27:09

Xalex02

Moderator

Punktów :   

(Wielkie GÓWNOOOOOOOOOOOO)

Arkos: Księgi nie kłamały. Wyobrażałem sobie Wilkiego Inkwizytora jako wzór i majestat. Nie chciało mi się wieżyć, że przy Wielkim Inkwizytorze BOOyakim zawsze trzymał się zarkazm i cięta riposta... A skąd pewność, że konia tu nie ma? Może tu stoi jakby nigdy nic? Może tak naprawdę jesteś już w iluzji mojego Sharingana? Hmmm? To by oznaczało, że koniowi nic nie jest. Ale równierz nie zwiastowało by to dla ciebie najlepiej.

Stopka forum

RSS